Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tervetuloa

Avant, pientilan pelastus?

Tiistai 15.3.2022 - Roosa


Läheiseni kyllä tietävät mitä tarkoitan, kun kutsun heidät viettämään yhteistä aikaa viikonloppuna. Se tarkoittaa työleiriä, jonka välissä syödään jotain. 

Viime syksynä vuokrasin pihaan tuotuna pienen Avantin. Olen unelmoinut tuollaisesta Avantista niin kauan kun olen pientä kotitalliani pitänyt, eli kauan. Pihallahan on siis erittäin vanha, sympaattinen traktori. Olen kuitenkin ollut varma, että kaikki ongelmani pihaton tyhjennyksestä pihan muokkaukseen olisi ratkaistu Avantilla. Avantien hinnat ovat vain todella kovat. 

Pihaan tuotuna Avantin vuokra oli 350€/viikonloppu. Olen vuokra viikonloppuun tyytyväinen lähinnä sen takia, että nyt sain pyyhkiä pois listaltani yhden erittäin kalliin hankinnan. Vaikka saimme "Avant" viikonlopun aikana erittäin paljon aikaiseksi ei se kuitenkaan osoittautunut sen arvoiseksi, että lähtisin sellaista hankkimaan. Pakko myöntää, että minun odotukseni taisivat olla sitä luokka, että "Avant laittaa paikat kuntoon, sillä aikaa, kun juon kahvia terassilla". 

Uskon, että Avant on hyödyllinen sellaisella tilalla missä sillä mahdutaan ajaamaan sisään talliin ja sitä voidaan hyödyntää karsinoiden puhdistuksessa. Suurin ilo meillä Avantista oli pihaton- ja lantalan tyhjennyksessä. Sen sijaan, kun tulevaa pihasaunaa varten yritin hieman maanmuokkausta suorittaa, oli Avant siihen turhan keponen. Eli nyt keväällä, kun tämä projekti jatkuu kutsun suosiolla ammattilaisen kunnon kaivurilla paikalle. Pihaton tyhjennys on tänä keväänä kohtalainen projekti koska hevoset on asunut tallissa ja pihatto on ollut lähinnä sääsuoja käytössä. Ja jos yksi asia on meillä tehty suunnitellusti ja harkiten niin se on lantala. Lantala on myös niin tilavat, että erityisesti nyt kun hevoset on ollut talvella muutaman kuukauden poissa ei lantalan tyhjennys ole ajankohtainentraktoori.jpg

Eli minun kokemukseni perusteella sanoisin, että Avant on kuitenkin enemmän suurtilan kuin pientilan apuväline. Minulle riittää jatkossakin vuokrausviikonloppu sillä uskon, että oma Avant seisoi valtaosan ajasta pihan koristeena. Ja siihen hommaan sopii hyvin myös tämä vanha traktori. 

traktorin-silma.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini