Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tervetuloa

Puhutaanko taas kerran säästä

Sunnuntai 27.3.2022


Muistan kun lapsena kavereiden kanssa puhuimme ratsastuskoulun satulahuoneessa siitä, että ratsastuksenopettajamme puhuu koko ajan säästä. Nykyään ymmärrän tämän erittäin hyvin. Hevosten kanssa sää vaikuttaa oikeastaan kaikkeen. Aamulla pitää miettiä annanko enemmän heinää sisään vai ulos, laitanko tarhaan, jossa katos, laitanko loimet ja mitkä loimet? Kun oli vielä ratsastustunteja piti miettiä onko liikaa pakkasta ratsastajille (ja opettajalle) tai pitääkö maastolenkki siirtää tuulen takia.  

Lumimyrskynhän saa muuten aikaan ihan vaan sillä, että järjestää pakollisen trailerikyydin kuten esimerkiksi klinikkakäynnin, tämä on lähes 100 %:sen varmaa. Pelkän ulkokentän varassa oleminen on aivan oma lajinsa: jos meinaa suolata kenttää täytyy se tehdä oikealla hetkellä ennekuin pakkanen tulee, mutta sadetta lähiaikoina ei myöskään saisi olla tulossa sillä silloin kenttä muuttuu velliksi ja suolat menivät hukkaan. Paras olisi, jos aurinko paistaisi niin silloin suola vaikuttaisi. Yleensä lumi on hyvä asian meille maneesittomille, mutta tänä vuona lunta on tullut jo liikaa ja lisäksi se ollut vääränlaista "kovaa lunta" jossa ratsastaminen ei ole ollut turvallista. Tänä vuonna jos joskus oli siis hyvä olla tammi-helmikuu paikassa missä on maneesi. 

Kaikki kentän hoitoon liittyvä on mielestäni suurta salatiedettä. Meille tuli kentälle kumirouhetta ensimmäisen kerran jo melkein 10 vuotta sitten. Se toimii erityisen hyvin syksyllä ja auttaa siinä, että kenttä ei ole koppurana vielä ensimmäisten pakkasten jälkeen. Nyt kentän lanaaminen on kuluttanut kumirouheet isolta osin pois ja jos kevät joskus saapuu, on ratsastuskenttä myös siellä loputtomalla "to do-listalla". Katsotaan mitä lumen alta paljastuu... 

asil.png


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini